Stilo

Våra tryckmetoder

Tampongtryck

Detta är en metod där man använder sig av en etsad stålkliché, och en silikongummikudde (tampong). Maskinen ”fyller” åt ena hållet klichén med tryckfärg, för att sedan åt andra hållet skrapa av all överflödig färg med en stålskrapa. Kvar blir då endast tryckfärgen där ”loggan” har etsats ner i klichén.
Därefter hämtar tampongen trycket från klichén och för över det till produkten som ska märkas. Denna metod lämpar sig extra bra vid flerfärgtryck på ex. pennor och på andra produkter med icke helt plana ytor.

Screentryck

Här använder man sig av en ram med en fastspänd duk, dit man har fört över tryckbilden (loggan). Därefter placerar man produkten under duken och pressar färgen igenom duken med en gummirakel.
Denna metod är lämplig vid större plana tryck där t.ex. tampongtryck blir för litet.
Här har vi också en variant som vi kallar för ”Rundscreen”. Det är samma princip, med skillnaden att man trycker på cylinderformade produkter som t.ex. pennor.

Digitaltryck

Enkelt förklarat fungerar digitaltryck ungefär som en skrivare.  Man har ett skrivhuvud som flyttar sig över produkten och sprayar färgen på produkten.

Färgen som används är en UV-färg. Som endast torkar när den utsätts för starkt UV-ljus.

Denna tryckmetod krävs när det finns toningar i loggan eller när man ska trycka exempelvis en bild.

Viktigt att tänka på är att produkten behöver vara relativt plan för att det ska bli bra. Vi använder metoden på runda produkter med, kolla då i vår katalog då det där står en maxhöjd.

Lasergravyr

Denna metod använder vi oss av på t.ex. lackade metallpennor, där lasern helt enkelt bränner bort lacken på pennan, varvid underlaget blir synligt.
Vi erbjuder även gravyr på trä där vi bränner bort det översta lagret så att loggan blir nedsänkt i materialet.
Lasergravyr är också den märkmetod som blir mest hållbar och tål mekanisk nötning bäst.
Produkter med ett lasergravyr upplevs också som mer exklusiva.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill ha prover?

Tveka inte att höra av er!